JAI Overflade­behandling

Overfladebehandling

JAI-O har i årtier været blandt de førende udbydere af overfladebehandling, hvad enten det gælder metaller eller plastprodukter. Vi benytter forskellige materialer og teknikker til overfladebehandlingen, alt efter emnetype, dets anvendelsesområde og kundeønske.

Metallisering

er en fleksibel sprøjteteknik til zinkpåføring i stedet for varmforzinkning. Anvendes ofte hvor der er bespænding og høje korrosionskrav Læs mere.

Pulverlakering

kan ske af metalemner, hvor metallet og pulveret – populært sagt – gøres statisk elektrisk og derved tiltrækker hinanden. Efter påsprøjtning af pulver køres emnerne gennem en varmeovn, hvor pulveret “smelter” sammen og hærder. Pulverlakering er et stærkt valg. læs mere.

Vådlakering

er lak, som sprøjtes direkte på det forbehandlede emne og derfor er velegnet til stort set alle opgave- og materialetyper. Med vådlakering kan emnerne males i alle regnbuens farver i højglans, mat, metallic, struktur etc. Desuden udfører vi epoxylakering. Læs mere.

Hvirvelsintring

(Rilsan) er et termoplastisk polyamidpulver (“nylon”), hvor metalemner varmes op og Rilsan-pulver sprøjtes på og “smelter”. Lagtykkelse helt op til 1.000 my i én arbejdsgang. Efter hærdning opleves overfladen som plastic, der er støbt uden på emnet. Rilsan kan blandt andet anvendes til emner i berøring med fødevarer og drikkevand, ligesom det er relativt fleksibelt. Læs mere.

Brandmaling

anvendes, hvor der stilles krav om 30, 60 eller 120 minutters brandmodstand af inden- og udendørs stålkonstruktioner. Trods store lagtykkelser kan brandbeskyttende maling påføres, så resultatet bliver flot og ligner traditionel maling. Læs mere.

Men ingen overfladebehandling er flottere, bedre eller stærkere end kvaliteten af forbehandlingen.